Ervaar jij weleens stress op het werk? 

Ervaar jij weleens stress op het werk? 

In Nederland ligt er best wel een hoge werkdruk. Dit komt omdat bedrijven snel groeien, er te weinig personeel is en daardoor het huidige personeel deze taken moet overnemen. Wanneer dit ook het geval is bij jouw baan, kan het zijn dat jij weleens stress op het werk ervaart. Dit is tot op zekere hoogte normaal. Merk jij dat je deze stress mee naar huis neemt, bijvoorbeeld doordat je wilt leidinggeven op afstand terwijl dit niet altijd kan, is het tijd om aan de bel te trekken. 

Wat moet je doen als je stress ervaart? 

Wanneer je stress op het werk ervaart, dan kun je dit merken doordat je alles onder controle wilt houden, maar dit niet lukt. Het constant willen leidinggeven op afstand is iets dat je op den duur zal opbreken. Wanneer jij teveel stress ervaart is het belangrijk om genoeg rust te nemen. Geef het daarom aan bij je werkgever. Wanneer hij of zij hiervan op de hoogte is kan er op een andere manier naar de situatie gekeken worden en kan er een oplossing komen dat stress bij jou weg neemt. 

Zo kun je omgaan met stress

Wanneer jij veel stress op het werk ervaart doordat je bijvoorbeeld altijd wil leidinggeven op afstand, is het belangrijk om rust te creëren. Dit kun je doen door minder werk aan te nemen, je werk niet mee naar huis te nemen en door thuis genoeg te ontspannen. Je kunt er voor kiezen om hier met iemand over te praten. Daarnaast is ook bewegen erg belangrijk. Zo kun je je hoofd leegmaken. Je kunt ook voor een sport kiezen waardoor je rust creëert zoals yoga of pilates. Kortom, er zijn genoeg manieren waardoor jij weer helemaal tot rust kunt komen. 

Reacties zijn gesloten.