Wat wordt er bedoeld met banner Ads?

Wat wordt er bedoeld met banner Ads?

Tegenwoordig hoor je dit steeds vaker voorbij komen maar wat houdt een banner Ad na eigenlijks in? Banner Ads is eigenlijk een soort zoekmachine voor een advertentie die wordt aangegeven op een website. De advertenties bestaan vaak uit diverse afbeeldingen of animaties waarop je vervolgens dan kunt gaan klikken. Als dit gebeurt, wordt er een nieuwe pagina ingeladen, en door deze banners wordt er reclame gemaakt voor diensten of producten. Maar wat houd banner nou in? Een banner is iets wat als doel een bezoeker wilt aantrekken naar een bepaalde website en te laten verleiden om ergens op te gaan klikken. Dit wordt gedaan om iets aantrekkelijks te laten lijken en vervolgens hiermee de kijker te overtuigen om hierop te klikken. Veel banners worden automatisch gekozen en publiceren de campagne via een centrale server die de doelgroep probeert te benaderen.

Welke mogelijkheden heb je allemaal met banners?

Je hebt erg veel mogelijkheden bij banners om deze advertenties te laten maken en te verleiden om hier daarna op te klikken om ze reclame voor iets te maken. Maar er zijn een paar mogelijkheden die erg vaak gebruikt worden om banners te promoten. De verkoop wordt bij veel diensten en producten gestimuleerd. De bekendheid van een merk of website kan worden aangetoond. Ook is een promotie val spelletjes of andere apps iets wat je veel voorbij ziet komen op je telefoon en een link geeft naar de store om te downloaden. Speciale aanbiedingen en lichten uit op een zichtbare plaats.

De inkomsten voor een advertentie

Als je een website beheert waar advertentie op vertoond worden kan een vergoeding krijgen voor banners van aanbieders. Dat is iets wat in feite niet anders dan een advertentie in tijdschrift is op papier. Als je een aanbieder gaat laten bepalen welke banner het beste kan aansluiten bij bezoekers, is dit mogelijk om als website-eigenaar te filteren. Je zou dan bijvoorbeeld kunnen kiezen om geen advertenties voor seksuele diensten en producten op je website te krijgen. Als je een website hebt gericht voor spelletjes wil je natuurlijk geen reclames krijgen om een auto te kopen, want daar heb je zelf ook niet veel aan. Als je producten verkoopt voor baby’s kun je een samenwerking gaan starten met een bedrijf met baby spelletjes en deze advertenties op je website voorbij laten komen. Zo kun je ook nog een beetje zelf de keuze gaan maken of je iets juist zou willen of helemaal niet.

Reacties zijn gesloten.