Waarom moet je auto naar de autosloperij?

Waarom moet je auto naar de autosloperij?

Ben jij aangereden en moet je auto opnieuw gekeurd worden dan kom je al snel in aanraking met een autosloperij. Eerst breng je de auto naar een garage toe om te kijken wat de schade is en/of de schade goedkoper is dan de dagwaarde van je auto. Is dat niet zo en is je auto total loss verklaard, of als je niet meer de weg op mag omdat je auto niet door de keuring is heen gekomen dan is dat balen. Dit betekent dat je de auto moet gaan verkopen en dat kan een lange tijd duren, omdat er zeer weinig vraag naar is. Daarom is het verstandig om je auto naar een sloperij te brengen. Zo wordt de auto direct van je naam afgeschreven en ben je nu niet meer belastingplichtig en zo hoef je ook geen verzekering meer te betalen. Maar wat gebeurd er nou precies met je auto en krijg je hiervoor een vergoeding? 

Wat gebeurd er met de auto?  

De meeste autosloperijen zijn erkend door het RDW  en dit is ook heel belangrijk wil je op de juiste manier van je auto afkomen. Als je auto eenmaal bij de sloperij is, wil je natuurlijk niet dat de auto nog op jouw naam staan en wil je zeker geen verzekeringen of belasting meer betalen. Een erkend RDW kan een hiervoor een vrijwaring code regelen. Als dat allemaal gelukt is gaat de autosloperij op zoek naar spullen die hergebruikt kunnen worden zoals oud ijzer en overige onderdelen die ze weer kunnen doorverkopen. Ook worden alle vloeistoffen uit de auto gehaald en ook de gevaarlijke onderdelen zoals de accu. De onderdelen die je wel kan gebruiken gaan naar een opslag voor de verkoop. Als de auto geen waarde meer heeft, wordt die naar de shredder  gebracht en worden de stoffen die daar uitkomen naar een bedrijf gebracht voor hergebruik.

De vergoeding 

Als je de auto naar de sloop brengt krijg je hier meestal een kleine vergoeding voor dat zal niet al te veel zijn, maar het is al fijn dat het wat geld is. De hoeveelheid van de vergoeding wordt bepaald door het gewicht van de auto en hoeveel de belangrijke onderdelen nog kunnen opbrengen. Oud ijzer is een van de stoffen die de vergoeding omhoog kan gooien, omdat het een product is wat veel gebruikt wordt. Wil je de auto laten ophalen dan kan het zijn dat de vergoeding minder wordt.

Reacties zijn gesloten.